AANMELDEN

| Aanmelden

Psychologie Praktijk Frankort

Hoe werkt het?

  • Neem contact op met je huisarts of de Praktijk Ondersteuner van de Huisarts (POH-GGZ) om een verwijzing naar de Generalistische Basis GGZ te bespreken (GB-GGZ).
  • Wanneer je een verwijzing hebt gekregen kan je je via het contactformulier zelf aanmelden bij Psychologie Praktijk Frankort.
  • Na ontvangst van je aanmeldbericht neem ik telefonisch contact met je op om een aantal vragen door te nemen en een eerste afspraak (intake) in te plannen.
  • Op grond van je klachten, situatie en hulpvraag stel ik een helder behandelplan op zodat je snel weet waar je aan toe bent.
  • Wanneer jij je in het plan kan vinden starten we meteen de behandeling.

Aanmelden

Meld je eenvoudig aan. Vul het contactformulier in en kies voor het onderwerp ‘Aanmelden’. De verwijsbrief van de huisarts hoef je niet bij te voegen, maar neem je mee naar het eerste gesprek. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
N.B. Een verwijzing van de huisarts is alleen nodig als je de behandeling wil declareren bij je zorgverzekeraar. Als je de behandeling zelf betaalt is een verwijzing dus niet nodig.

Wachttijden

Er is doorgaans enige wachttijd tot je terecht kan voor het intakegesprek. Ná je eerste afspraak (intake) kan je meestal op korte termijn starten met de behandeling.
Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kan je contact opnemen met je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan ondersteuning bieden, zodat je binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen). Je kan ook eens kijken op https://kiezenindeggz.nl/. Hieronder vind je de actuele wachttijden (bijgewerkt op 1 maart 2024):

  • Wachttijd tot intake:
  • Wachttijd tot behandeling:

4 weken
1 week