VERGOEDINGEN / TARIEVEN

| Vergoedingen / Tarieven

Psychologie Praktijk Frankort

Zorgverzekering

Ik werk contractvrij en heb geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Na afloop van de behandeling ontvang je een factuur die je indient bij je zorgverzekeraar. Nadat de zorgverzekeraar het te vergoeden bedrag naar jou heeft overgemaakt, betaal je de factuur. Heb je een restitutiepolis dan heb je doorgaans recht op 100% vergoeding. Heb je een naturapolis dan wordt tussen de 65% en 80% vergoed. De exacte vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar, dus laat je goed informeren door je eigen verzekeraar!
Let op: Je doet wel áltijd beroep op je eigen risico, net als bij praktijken die wel contracten hebben!

Per 1 januari 2022 verandert de manier waarop de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg in rekening wordt gebracht; het Zorgprestatiemodel wordt ingevoerd. Een van de gevolgen is dat bij behandelingen die over het kalenderjaar heen lopen (dus gestart in 2021 en eindigend in 2022) twee maal een beroep wordt gedaan op het eigen risico. Meer over het Zorgprestatiemodel en de gevolgen voor jou als cliënt lees je hier.

Jaarlijks worden door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de maximale tarieven voor een behandeling in de Generalistische Basis GGz vastgesteld. Psychologie Praktijk Frankort hanteert deze tarieven. Er zijn daarbij vijf ‘pakketten’ (producten), met elk een eigen tarief. Hieronder vind je de tarieven voor 2021:

 

Product Kosten Totale tijd* Past bij
Kort € 522,13 circa 350 minuten
(tot 4 sessies)
lichte klachten
Middel € 885,01 circa 550 minuten
(tot 8 sessies)
milde klachten
Intensief € 1.434,96 circa 750 minuten
(tot 12 sessies)
matig-ernstige klachten
Chronisch n.v.t. n.v.t. n.v.t.
Onvolledig behandeltraject  € 228,04 Als na intake geen behandeling volgt, bijvoorbeeld omdat de klachten te ernstig of juist te licht zijn, of niet vallen onder verzekerde zorg zoals door de overheid bepaald.
* De totale behandeltijd is een indicatie en omvat zowel directe tijd (gesprek) als indirecte tijd (verslaglegging, overleg, voorbereiding, etc). Er wordt uitgegaan van een sessieduur van 45-50 minuten.

Voor welk pakket je in aanmerking komt wordt tijdens de intake bepaald op basis van je klachten, situatie en hulpvraag. Je wordt hier tijdig over geïnformeerd.

Meer weten over:
– Vergoedingen per verzekeraar 2021: https://contractvrijepsycholoog.nl/vergoedingen-2021/
– Waarom contractvrij werken: https://contractvrijepsycholoog.nl/

 

Zelf betalen

Het is ook mogelijk je behandeling zelf te betalen, bijvoorbeeld wanneer je klachten niet onder verzekerde zorg vallen, zoals aanpassingenstoornissen, werkgerelateerde problemen en slaapstoornissen. Dat wordt een onverzekerd product (OVP of niet-basispakketzorg) genoemd. De OVP- tarieven zijn opgebouwd uit directe tijd (gesprekstijd) en indirecte tijd (verslaglegging, overleg, voorbereiding, etc), en zijn vrijgesteld van BTW.

Psychologie Praktijk Frankort hanteert de volgende tarieven (2021):

Intake, inclusief behandelplan € 150,- 60 minuten direct, 30 minuten indirect
Behandelsessies € 100,- 45 minuten direct, 15 indirect

Vallen je klachten wél onder verzekerde zorg, maar wil je toch niet declareren bij je zorgverzekeraar,
dan betaal je volgens de ‘pakket’- indeling van de Generalistische Basis GGZ (Kort, Midden, Intensief). De kosten zijn dan dus afhankelijk van het ‘pakket’ waar je in valt (zie ook de voorgaande tabel). Wanneer je de behandeling zelf betaalt is een verwijzing van de huisarts niet nodig.

Tip: Wanneer je vermoedt dat je klachten werkgerelateerd zijn, overweeg dan eens te overleggen met je werkgever over (mee)financiering.

 

Supervisie

Voor supervisie hanteer ik de volgende tarieven (vrijgesteld van BTW):

Individueel € 95,- 45 min. (+ 15 indirect)
Tweetal € 130,- 60 min.  (+ 20 indirect)
Leestijd N=1/N=2 € 75,- 60 min.

Ook dubbele sessies zijn mogelijk, zowel individueel als in duo. Vergoeding in geval van eventuele reistijd vindt plaats in overleg. Je ontvangt een factuur per maand.